Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Z Packu bude generál! Prilepší si o 200 Sk

Ján Packa
Ján Packa

BRATISLAVA - Slovenským ochrankárom bude pravdepodobne šéfovať generál! Minister vnútra Palko sa totiž rozhodol, že Packu, riaditeľa Úradu na ochranu ústavných činiteľov, prezývaného tiež slovenský James Bond, navrhne povýšiť do tejto najvyššej policajnej hodnosti. A keďže s tým súhlasili už aj prezident a premiér, v ceste za generálskou funkciou by Packovi nemalo nič stáť.

Minister Palko odôvodnil svoj návrh vymenovať Packu do hodnosti generála slovami, že v oblasti ochrany ústavných činiteľov a diplomatov patrí medzi špičkových a rešpektovaných odborníkov doma aj v zahraničí. Zatiaľ ešte plukovník Packa, ktorý pôsobí v Policajnom zbore takmer 30 rokov, reagoval na návrh jemu známou triezvosťou: "Viete, to je ako s lietadlom, na palube ktorého je dôležitá osoba. Kým neodletí z nášho územia, nič nie je isté.

Ale, samozrejme, som potešený, no uverím, až keď budem oficiálne vymenovaný." Dodal, že "generálstvo" by bolo pre neho morálnym ocenením. "A čo sa týka financií, mesačný plat by sa mi zdvihol o asi 200 Sk v hrubom, čo je 162 Sk v čistom," vypočítal si.

Medzi Packove najväčšie úspechy patrí bezproblémové zabezpečenie návštevy pápeža Jána Pavla II., ako i prezidentov Busha a Putina. Ak vláda Palkov návrh schváli, Packa by sa stal jediným generálom aktívne slúžiacim v polícii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu