Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

SkyEurope dolietali, vyhlásili bankrot!

Lietadlo SkyEurope
Lietadlo SkyEurope

BRATISLAVA/PRAHA - Nízkonákladové aerolínie SkyEurope od dnes ukončili prevádzkovanie leteckej dopravy. Spoločnosť o tom informovala prostredníctvom oznamu na svojej internetovej stránke, pričom tak potvrdila správy zverejnené krátko predtým v rakúskych médiách.

Podľa oznamu pre zákazníkov SkyEurope "pozastavilo predaj leteniek a celkovú prevádzku s okamžitou platnosťou".

Český spravodajský server iDNES.cz uvádza, že aerolínie o polnoci vydali vyhlásenie pre viedenskú burzu, v ktorom oznamujú vyhlásenie bankrotu z dôvodu "nedostatku prostriedkov na financovanie ďalších letov". Podľa iDNES.cz tak prišli o svoje peniaze desaťtisíce klientov SkyEurope.

Včera nízkonákladový prepravca zrušil všetky lety z Bratislavy. Okrem toho pražské letisko aerolínie vyzvalo, aby do dnes zaplatili letiskové poplatky, inak prestanú odbavovať ich lietadlá a klientov. SkyEurope už pre dlhy prestala lietať z Viedne. "V prípade, že v priebehu utorka bude doručená hotovosť, je naša spoločnosť pripravená okamžite začať poskytovať SkyEurope služby do výšky uhradených záloh," uviedlo letisko Praha.

Ľuďom, ktorí sú v zahraničí, firma odkázala, že si musia zabezpečiť spiatočný let u inej leteckej spoločností na vlastné náklady. Peniaze za letenky sa nevrátia ani zákazníkom, ktorí za ne zaplatili priamo SkyEurope. Tí, ktorí pri platbe použili kreditnú kartu, majú kontaktovať svoju banku a žiadať o náhradu za nepreletené lety. Na cestovné kancelárie sa zas majú obrátiť ľudia, ktorí si prostredníctvom nich objednali letenky, radila spoločnosť.

ČSA ponúkajú pomoc zákazníkom SkyEurope, ktorí si už kúpili letenku. Ak doplatia 50 eur, dostanú sa najbližším spojom do svojej destinácie. Rovnaká možnosť platí aj pre cestu späť. Táto špeciálna ponuka platí od včera a vzťahuje sa na letenky zakúpené do 31. augusta 2009.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu