Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

SkyEurope čaká so zverejnením finančných výsledkov

Lietadlo spoločnosti SkyEurope
Lietadlo spoločnosti SkyEurope

BRATISLAVA - Nízkonákladová letecká spoločnosť SkyEurope Airlines odložila o niekoľko dní zverejnenie svojich hospodárskych výsledkov za tri štvrťroky. Musí totiž ešte upraviť údaje v účtovníctve vzhľadom na aktuálnu situáciu aerolínií. Informácie rakúskej agentúry APA potvrdil Ronald Schranz zo spoločnosti Brunswick, ktorá aerolinky mediálne zastupuje.

SkyEurope mal podľa svojej internetovej stránky zverejniť výsledky za tretí štvrťrok svojho finančného roka, ktorý sa skončil v závere júna, v pondelok. Termín však posunul na piatok 4. septembra. "Odklad má jednoduchý dôvod - bilančné a oceňovacie metódy, ako aj predpisy zverejňovania sa museli prispôsobiť vzhľadom na veriteľskú ochranu, ktorá bola poskytnutá dcérskej spoločnosti SkyEurope Airlines," uviedol Schranz.

Nízkonákladové aerolínie boli od svojho vzniku v strate, ich problémy sa tento rok ešte viac prehĺbili. Firma vstúpila do režimu ochrany pred veriteľmi, neskôr jej súd povolil reštrukturalizáciu pod dohľadom správcu. Pred niekoľkými týždňami SkyEurope oznámil, že našiel investora. Získanie financií je však podmienené úspešným dokončením reštrukturalizácie. S akciami spoločnosti sa obchoduje na viedenskej a varšavskej burze.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu