Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Lietadlo SkyEurope sa po odlete vrátilo naspäť

BRATISLAVA - Lietadlo spoločnosti SkyEurope Airlines, ktoré smerovalo do Paríža, sa včera popoludní po odlete vrátilo na bratislavské letisko. Pilot sa rozhodol pristáť pre bližšie neurčenú technickú poruchu. Cestujúci podľa hovorcu firmy Tomáša Kiku neboli v ohrození života.

"Nie je to nič tragické. Z predpisových dôvodov sa kapitán rozhodol vrátiť naspäť vzhľadom na indikovanú technickú závadu," povedal Kika. Lietadlu podľa neho nehorel motor, bližšie informácie o poruche neuviedol. Stroj sa mal po pristátí podrobiť prehliadke.

SkyEurope mal podľa upraveného letového poriadku, podľa ktorého už niekoľko dní lieta namiesto Viedne z Bratislavy, naplánovaný odlet do Paríža na 12:45. Lietadlo malo meškanie, ktoré bolo podľa Kiku spôsobené jeho oneskoreným návratom z predchádzajúcej destinácie. Dobu meškania nespresnil.

Na bratislavské letisko sa tento týždeň po odlete vrátilo pre zvýšenú teplotu motora lietadlo spoločnosti Seagle Air s viac ako 140 pasažiermi na palube. Stroj mal pôvodne pristáť v tureckom letovisku Antalya.

SkyEurope bude podľa Kiku aj v najbližších dňoch využívať namiesto viedenského bratislavské letisko. "Máme v pláne vrátiť sa do Viedne," poznamenal Kika. Zároveň však pripustil, že spoločnosť by mohla do Bratislavy výraznejšie koncentrovať svoju prevádzku a vytvoriť z nej silnejší dopravný uzol.

Prepravca má v slovenskej metropole jednu zo svojich základní, podobne aj vo Viedni. Rakúske letisko sa však rozhodlo nevybavovať ďalej lietadlá firmy. Urobilo tak po tom, ako SkyEurope v dohodnutom termíne nevyrovnali voči letisku svoje podlžnosti.

SkyEurope ponúka pasažierom po nahlásení do prepravy alebo prílete bezplatný presun autobusom medzi viedenským a bratislavským letiskom. Viaceré presmerované lety spoločnosť vybavuje s niekoľkohodinovým meškaním. Mnohí cestujúci, najmä dovolenkujúci Slováci a Česi, sa prichádzajú registrovať na let priamo na Slovensko.

Spoločnosť SkyEurope je od svojho vzniku v strate, jej problémy sa tento rok prehĺbili. Firma vstúpila do režimu ochrany pred veriteľmi, neskôr jej súd povolil reštrukturalizáciu pod dohľadom správcu. Pred niekoľkými týždňami oznámila, že našla investora. Získanie financií je však podmienené úspešným dokončením reštrukturalizácie. Preklenúť problémy s hotovosťou by jej mala pomôcť aj dohodnutá krátkodobá pôžička.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu