Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bombu na ministerstve nenašli, muž je na psychiatrii

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - Niekoľkoročné väzenie hrozí mladému mužovi, ktorý v stredu žiadal milión eur (vyše 30 miliónov korún) a vrtuľník za to, že neodpáli údajnú bombu na ministerstve vnútra.

Výbušninu podľa hovorcu ministerstva Erika Tomáša nenašli. Muža z Gemerského Sadu na juhu Slovenska polícia ešte v stredu zadržala a po obvinení skončil na psychiatrii.

Vyšetrovanie má ukázať, či bol za svoje konanie zodpovedný, podľa predbežných informácií totiž ide o psychicky chorého človeka. "V súčasnosti čelí obvineniu z trestného činu šírenia poplašnej správy a vydierania," povedal dnes Tomáš. Podľa neho bol muž len nedávno prepustený z psychiatrickej liečebne, kde ho ministerstvo navrhuje ponechať. V prípade odsúdenia mu hrozí až šesťročný trest, do väzenia však nepôjde, ak ho uznajú za psychicky chorého.

Dvadsaťsedemročný muž spôsobil poplach na ministerstve vo večerných hodinách, keď zatelefonoval na tiesňovú linku 112 v okrese Rimavská Sobota. Polícia, hasiči a záchranári so psami následne budovu prehľadali, výbušninu však nenašli. Muž bol údajne aj opitý.

Podľa štatistík pritom polícia vypátra každého druhého páchateľa, ktorý nahlási poplašnú správu. Tento rok zadržala aj muža, ktorý v júni oznámil výbušninu v lietadle s prezidentom Ivanom Gašparovičom. Prezident preto meškal na dvojdňovú zahraničnú návštevu do Česka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu