Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Obeťou je muž, ktorý priniesol nálož!

Výbuch vo firme Euromont Zobraziť galériu (20)
Výbuch vo firme Euromont

BRATISLAVA - Dnešný výbuch v podniku Euromont v Topoľčanoch spôsobila trhavina, ktorú okolo 11.00 h priniesol do budovy spoločnosti neznámy muž. Ten pri výbuchu zahynul. Pred novinármi to potvrdil policajný prezident Ján Packa. Do priemyselného areálu už prišlo i vozidlo pohrebnej služby.

Tlaková vlna rozbila všetky okná a budova fabriky na plasty začala horieť. K výbuchu došlo v administratívnej budove. „Mali sme nahlásený výbuch plynu, do podniku bola vyslaná havarijná služba. Na mieste zásahu došlo k požiaru, ktorý je v týchto chvíľach už uhasený. Zo zranených osôb utrpeli traja ľudia ťažké a dvaja ľahké zranenia. Na mieste zasahovali hasiči z Topoľčian, posily sme privolávať nemuseli,“ uviedol operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Topoľčanoch Jozef Burza. Privolaní plynári však vylúčili, že by požiar spôsobil výbuch plynu.

V nemocnici v Topoľčanoch ošetrili s menšími popáleninami, tržnými a reznými ranami štyroch ľudí, ženu (55) a troch mužov vo veku od 35 do 50 rokov. Ženu (28) s ťažšími popáleninami transportovali vrtuľníkom do Fakultnej nemocnice v Nitre. Podľa námestníčky nemocnice pre zdravotnú starostlivosť Aleny Ďurišovej má pacientka viaceré poranenia a popáleniny na 30 percentách tela. "Preto vybavujeme preklad do popáleninového centra v Bratislave," povedala Ďurišová.

Firma EUROMONT TO, s.r.o, v ktorej došlo k výbuchu nástražného systému, patrí podľa obchodného registra matke a bratovi kontroverzného topoľčianskeho podnikateľa Jozefa Mišenku. Toho v júni minulého roka uniesli falošní kukláči a žiadali od rodiny výkupné 3 milióny korún. Viaceré médiá ho pritom spájajú s podsvetím.

Očití svedkovia a obyvatelia Topoľčian povedali, že ulica pod Kalváriou, kde sídli aj spoločnosť Euromont, je priemyselnou ulicou, kde majú svoje sídla viaceré firmy spracovávajúce plast, je možné, že v tomto prípade išlo o vyrovnávanie si účtov.

Máte bližšie informácie, fotografie alebo video týkajúce sa výbuchu v topoľčianskom závode? Pošlite nám ich na tipy@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu