Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na zákazníkoch si niekto namastil vrecká

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: Shutterstock)

BRATISLAVA – Cenová rada vlády má podozrenie, že spracovatelia ani obchod vlani neznižovali ceny dostatočne. Vývoj cien na Slovensku spôsobil zhoršenie finančnej pozície prvovýrobcov, na druhej strane sa však zlepšila situácia práve spracovateľov a obchodníkov.

Istý reťazec v určitom období predával mlieko aj s 50-percentnou maržou. Cenová rada aj na základe týchto zistení požiadala rezort hospodárstva a pôdohospodárstva, aby sa to do budúcna riešilo.

K upraveniu cien v prospech ľudí došlo až v tomto roku. Keď sa spotrebitelia začali správať viac trhovo. Môžu za to aj zavedenie eura, či kríza. Obchodníci boli nútení v dôsledku klesajúceho dopytu znížiť svoje ceny. Pokles cien mlieka a ďalších poľnohospodárskych produktov sa u spracovateľov a na pultoch obchodov prejavil oneskorene a nedostatočne. Zisteniami sa majú zaoberať ministerstvá a daňové úrady.

Najviac zdražela Pošta. Zvýšila sa ceny poskytovaných služieb v súlade s platným výnosom Poštového regulačného úradu. Podľa ministerstva financií sa ale hovorilo o nižšom náraste. Chcú to preskúmať. však medializované informácie hovorili o podstatne nižšom cenovom náraste vo výške zhruba 10 %. Rezort financií preto odporúča preskúmať a odôvodniť cenový nárast zo strany Poštového regulačného úradu, resp. zo strany rezortu dopravy, pôšt a telekomunikácií.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu