Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Fico opäť pripustil zrušenie spornej zmluvy o emisiách

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico dnes znovu pripustil, že štát možno vypovie kritizovanú zmluvu o predaji emisných kvót s americkou spoločnosťou Interblue Group.

Podmienkou však podľa neho je, aby Slovensko iným spôsobom získalo asi 66 miliónov eur (dve miliardy korún), ktoré mu predaj priniesol, povedal dnes novinárom po rokovaní s biskupmi. Peniaze chce vláda využiť na zatepľovanie domov a bytov.

"Tento problém sa dá riešiť napríklad aj tak, že by sme zmluvu vypovedali za predpokladu, že nájdeme dve miliardy korún na zatepľovanie," reagoval dnes na informáciu, že opozícia sa možno pokúsi zvolať k tejto téme mimoriadnu parlamentnú schôdzu.

"Pracujeme aj na tom," dodal o možnosti nájsť iné zdroje na zatepľovanie. Fico pripustil zrušenie zmluvy už skôr. Podmieňoval to však nevyhnutnosťou nájsť lepšieho kupcu. Opozícia predaj emisných limitov dlhodobo kritizuje. Tvrdí, že Slovensko ich predalo nevýhodne.

Pre postup po predaji prišiel o svoj post predchádzajúci minister životného prostredia Ján Chrbet, ktorý dohodu uzavrel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu