Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

AKTUALIZOVANÉ Zranenému mladíkovi museli odstrániť oko

Prevoz zraných z miesta nešťastia.
Prevoz zraných z miesta nešťastia.

TRENĆÍN - O život troch ťažko zranených návštevníkov Bažant Pohody bojujú lekári v nemocniciach v Žiline a v Martine. Tam ich previezli z Trenčianskej fakultnej nemocnice. Ako uviedol riaditeľ nemocnice v Trenčíne Rudolf Lintner, všetci majú vážne poranenia hlavy. V žilinskej nemocnici je 25-ročný muž, lekári ho udržujú v umelom spánku.

V Martine operovali 19-ročnú ženu s vážnym poranením hlavy, o život tam bojuje ešte jedna rovnako stará žena, informoval Lintner.

K zraneniam došlo v sobotu popoludní, keď sa areálom festivalu prehnala búrka sprevádzaná silným vetrom. Ten podľa všetkého nadvihol po bokoch otvorený stan a následne dopadol na stovky baviacich sa nič netušiacich ľudí počas koncertu. Neprežil to 29-ročný muž z Piešťan, traja ľudia bojujú o život, ďalší sa zranili ťažko alebo ľahko. "Celkovo bolo hospitalizovaných 40 pacientov, ďalších 56 ošetrili ambulantne,“ uviedol Lintner. Všetky poranenia boli na hornej polovici tela. Išlo o zranenia hlavy, krčnej chrbtice a hrudníka. Väčšina pacientov je v Trenčíne, ostatných previezli do okolitých nemocníc.

"Najťažšie zranenia mala pacientka, ktorá utrpela rozsiahle trieštivé poranenia mozgu. Vzhľadom na poveternostné podmienky nebol možný jej letecký transport do Martina, operovali sme ju v Trenčíne. Prevoz sanitkou by neprežila," uviedol Gaša. Podľa jeho slov aj stav ďalších dvoch pacientov bol mimoriadne vážny. Druhá pacientka mala podľa neho rozsiahle mozgovo-lebkové poranenia a bola podchladená. Tú previezli do martinskej fakultnej nemocnice.

"Posledný z trojice pacientov mal devastačné poranenia lebky ľavého oka, ktoré sa nepodarilo zachrániť. Previezli ho do žilinskej nemocnice, nachádza sa v hlbokej kóme a je v ohrození života," doplnil Gaša.

Informoval o tom dnes na tlačovej konferencii primár oddelenia anestézie a intenzívnej medicíny Dušan Gaša.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu