Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

V bývalom sídle ÚPN bude pobočka ústavného súdu

Ústav pamäti národa
Ústav pamäti národa

BRATISLAVA - Budovu na bratislavskom Námestí SNP, v ktorej donedávna sídlil Ústav pamäti národa (ÚPN), bude využívať Ústavný súd SR. "Časť bude patriť alebo bude prenajatá Ústavnému súdu SR ako vysunuté pracovisko Ústavného súdu SR a zostatok bude sídlom Súdnej rady SR," povedala dnes o predbežnej predstave rezortu justície jeho šéfka Viera Petríková.

Budova, ktorá patrí ministerstvu spravodlivosti, nie je využívaná od konca septembra minulého roka, keď sa odtiaľ ústav musel vysťahovať. Budovu chcel pre potreby rezortu uvoľniť exminister spravodlivosti a súčasný predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin, ktorý zároveň predsedá Súdnej rade SR.

"Budovu budeme využívať," povedala ministerka spravodlivosti. Podľa nej ju justícia doteraz nevyužívala preto, lebo sa čaká, ako dopadne dohoda medzi Ústavným súdom SR, sídliacim v Košiciach, a ministerstvom spravodlivosti. "Črtá sa takáto dohoda," povedala. V hre sú totiž priestory ústavného súdu, ktoré by mohli dostať košické súdy pre svoju činnosť. Presťahovaním časti ústavného súdu na západ tak vznikne jeho pobočka aj v hlavnom meste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu