Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Žena dostala za pokus o vraždu 9 rokov, je spokojná

(Zdroj: Jupiterimages)

BANSKÁ BYSTRICA – Na 9 rokov nepodmienečne za pokus o vraždu manžela dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici odsúdil Martu M. (46) z obce Stránska. Muž prežil a odpustil jej. Chce dokonca, aby sa k nemu vrátila.

Senát zohľadnil poľahčujúce okolnosti ako priznanie, ľútosť a iné. Obžalovanej pomohlo aj to, že pred činom žila riadne, nebola trestaná a dokonca nespravila ani priestupok. Marta M. bola s rozsudkom spokojná a neodvolala sa. Prokurátor, ktorý pre ňu žiadal dvanásť rokov väzenia, sa vyjadrí v zákonnej lehote. Preto rozsudok nie je právoplatný.

Tragédia sa stala v novembri minulého roku. V ich byte v Stránskej v okrese Rimavská Sobota opitá žena po hádke bodla kuchynským nožom manžela Júliusa (47) do hrudníka a krku. Utrpel síce ťažké zranenia ohrozujúce život, ale útok prežil. Útočníčke po čine namerali viac ako tri promile alkoholu. Marte pomohlo, že manžel jej do väzenia napísal, že jej odpustil a chce, aby sa vrátila domov. „Súďte ma spravodlivo, ale ja som manžela nechcela zabiť. Za triezva by sa to nestalo. Žijeme spolu 24 rokov a manžel ma potrebuje,“ povedala v záverečnej reči.

Znalci z odboru psychiatrie a psychológie uviedli, že Marta bodala v afekte a alkohol znížil jej ovládacie schopnosti. Mohla však rozpoznať nebezpečnosť svojho konania. Podľa znalcov obžalovaná nemusí absolvovať ochranné protialkoholické liečenie. Zo začínajúcej závislosti na alkohole sa podľa nich Marta dostane dlhšou izoláciou vo výkone trestu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu