Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Marta sa priznala k pokusu o vraždu manžela

BANSKÁ BYSTRICA – Senát Okresného súdu v Banskej Bystrici dnes prijal vyhlásenie Marty M. (46) z obce Stránska v okrese Rimavská Sobota, že nožom napadla manžela, ktorý jej útok prežil. Podľa prokurátora spáchala obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu.

Žena zároveň uviedla, že manžela zabiť nechcela a svoje konanie ľutuje. Vzhľadom na priznanie obžalovanej sa dokazovanie o vine vrátane výsluchu svedkov nevykonalo. Iba v piatok 10. júla senát vypočuje znalcov z oblasti psychiatrie a psychológie. Tí by mali uviesť, či je pre obžalovanú potrebná protialkoholická liečba, či iné ochranné opatrenie.

Tragédia sa stala v novembri minulého roka v spoločnom byte v Stránskej. Marta pod vplyvom alkoholu po predchádzajúcej hádke kuchynským nožom bodla do hrudníka a krku svojho manžela Júliusa (47). Ten utrpel ťažké zranenia ohrozujúce život, ale útok prežil. Útočníčke po čine namerali viac ako tri promile alkoholu. Obžalovanej hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie, pretože pokus o vraždu spáchala na chránenej osobe. Predseda senátu podotkol, že súd prihliadne na jej priznanie a ľútosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu