Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Zvolenčan sa priznal k vražde bezdomovca

(Zdroj: TASR)

BANSKÁ BYSTRICA – Zvolenčan Vladimír Z. (30) sa dnes pred senátom Okresného súdu v Banskej Bystrici priznal k vražde bezdomovca (42). Poprel však bod obžaloby, podľa ktorého fyzicky napadol a olúpil o plynovú pištoľ muža (57).

Proces s Vladimírom Z. pokračuje v septembri, keď vzhľadom na priznanie obžalovaného súd vykoná iba dokazovanie v časti lúpežného prepadnutia.

Vražedný útok Vladimíra na bezdomovca Atilu Kifera sa odohral v novembri minulého roku v areáli Technickej univerzity vo Zvolene. Vladimír zaútočil na bezdomovca pod vplyvom alkoholu a po predchádzajúcej hádke. Udrel ho päsťou do hlavy a keď ten padol na zem, tak ho kopal, poskákal mu po hlave a nakoniec mu vreckovým nožíkom spôsobil najmenej 15 rán na krku a hrudníku. Bezdomovec útok neprežil, útočníkovi namerali takmer 1,8 promile alkoholu.

Prokurátor žaloval Vladimíra i za lúpežné prepadnutie Zvolenčana. Stalo sa tiež v novembri 2008 a Vladimír svoju obeť udrel zozadu po hlave nezisteným predmetom. Keď Zvolenčan padol na zem, útočník ho ešte poudieral po hlave a z vrecka na kolene nohavíc mu zobral plynovú pištoľ. Vladimír odmieta, že išlo o lúpež. Tvrdí, že to bola krádež. Obžalovanému hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu