Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Slovensko má siedmy prípad novej chrípky!

BRATISLAVA - Na Slovensku potvrdili novú chrípku A (H1N1) u ďalšieho pacienta, krajina tak eviduje už sedem prípadov s týmto ochorením.

Potvrdil to dnes vedúci odboru epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave Peter Truska. Ochorenie sa vyskytlo u 44-ročnej ženy, ktorá sa pred niekoľkými dňami vrátila zo Spojených štátov. V súčasnosti leží v nemocnici.

Hygienici už skôr tento týždeň oznámili tri prípady ochorenia na novú chrípku na Slovensku. Úrady v pondelok informovali o potvrdení chrípky u letušky a v stredu u ďalších dvoch ľudí. Nová chrípka sa potvrdila u 16-ročného dievčaťa, ktorá bola v Spojených štátoch a u pracovníka nízkonákladovej leteckej spoločnosti.

Podľa správy Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) bolo doteraz celosvetovo zaznamenaných takmer 56.000 prípadov nákazy vo vyše stovke krajín. Najrýchlejšie rastie počet nakazených v Spojených štátoch, kde zaregistrovali vyše 21.000 prípadov, čo je o osemtisíc viac ako pred dvomi týždňami. Doteraz podľa údajov WHO na takzvanú prasaciu chrípku zomrelo viac ako 230 ľudí, najviac v Mexiku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu