Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Aktér prestrelky v Poluse znova neprišiel na súd

Incident v bratislavskom Poluse.
Incident v bratislavskom Poluse.

KOŠICE - Krajský súd v Košiciach bude zisťovať zdravotný stav Dagestanca Nabiulaga G., jedného z aktérov prestrelky v bratislavskom nákupnom centre Polus vo februári 2008.

Dôvodom je, že už po druhýkrát neprišiel na zasadnutie, na ktorom mal súd rozhodnúť o jeho odvolaní proti rozsudku Okresného súdu Košice I z apríla 2008. Ten uznal Dagestanca vinným z nedovoleného ozbrojovania a odsúdil ho na sedem rokov väzenia. Trest dostal za dve pištole bez výrobného čísla, ktoré mu polícia našla v dome v Slovenskom Grobe ešte v roku 2005.

Nabiulag G. poslal súdu potvrdenie lekára, že je chorý. Rovnako postupoval aj v apríli. Keďže práceneschopnosť u neho mala začať v oboch prípadoch len krátko pred termínom odvolacieho konania, súd to považuje za indíciu, že ospravedlnenia sú účelové. „Budeme zisťovať u lekára, aké zdravotné ťažkosti má obžalovaný, prípadne dáme podnet úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, aby postup lekára prešetril,“ povedala predsedníčka senátu krajského súdu.

Prehliadku, pri ktorej polícia našla Dagestancovi pištole, urobila v súvislosti s kauzou hrubého nátlaku pri vykupovaní akcií z kupónovej privatizácie. Stíhaní v nej okrem Nabiulaga G. boli aj štyria Bratislavčania. Podľa obžaloby v roku 2005 zastrašovali „polámaním nôh“ českého podnikateľa, ktorý v tom čase po východnom Slovensku akcie tiež vykupoval a bratislavskej skupine konkuroval. Bratislavčanov okresný súd oslobodil s tým, že skutok sa nestal.

V kauze Polus prokuratúra trestné stíhanie Nabiulaga G. pre nedovolené ozbrojovanie zastavila. Ešte predtým bol prepustený z väzby. Z vraždy jeho brata Gabibulla, ktorého v Poluse zastrelili, obvinila polícia Usmana A. Nabiulaga G. v Poluse postrelili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu