Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Opozícia má strach z úspešného zatepľovania, tvrdí Fico

Roberta Fica
Roberta Fica

BRATISLAVA - Za útokmi opozície v súvislosti s predajom emisných kvót je podľa premiéra Roberta Fica jej strach, že zatepľovanie bude rovnako úspešný projekt, ako bolo šrotovné.

Ako Fico uviedol dnes po rokovaní Koaličnej rady, peniaze z predaja emisií budú použité na zatepľovanie. Zároveň vyslovil radosť, že ministerstvo životného prostredia zverejnilo na internete zmluvy o predaji emisií. „Nech verejnosť a médiá zmluvu hodnotia,“ povedal.

Slovensko predalo emisné kvóty za päť eur a päť centov za tonu. Potvrdzuje to zmluva s Interblue Group, ktorú v pondelok ministerstvo životného prostredia (MŽP) zverejnilo na svojej stránke www.enviro.gov.sk. Zmluvu podpísala 13. novembra 2008 za Interblue Group v Zugu konateľka Jana Lütken, v Bratislave za vládu minister životného prostredia Ján Chrbet.

Slovenské emisie mali skončiť v Japonsku. Podľa medializovaných informácií práve Japonsku predalo Česko svoje emisie priamo, a to za dvojnásobnú sumu - viac ako desať eur za tonu. Maďarsko predávalo za približne 13 eur za tonu, písali slovenské médiá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu