Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Za dva týždne stihli 17 vlámačiek a krádeží!

Interiér jedného z ukradnutých áut Zobraziť galériu (6)
Interiér jedného z ukradnutých áut (Zdroj: SITA)

KRUPINA – Mladík s tínedžerom stihli za necelé dva týždne stihli 17 vlámačiek a krádeží. Všetko v obciach krupinského regiónu.

Od 26 mája do 5. júna navštívili 2 rodinné domy, 2 unimobunky, 3 garáže a vlámali sa aj do troch osobných áut. Okrem toho ukradli 5 vozidiel Škoda 105, Škoda 120 a Škoda 125. Policajti ich chytili v noci z piatku na sobotu v Sebechleboch. Podarená dvojica prišla na ukradnutom aute po veci z krádeží.

Mladí zlodeji kradli, čo im prišlo pod ruku. Na prepravu lupu potrebovali auto. To si vždy cestou ukradli. Brali všetko od elektroniky, elektrického náradia, pracovné a montážne náradie, zváracie agregáty, krovinorezy, bicykle, murárske náčinie, vrecia s omietkou a lepidlom až po ďalekohľad, káble, alkohol či náradie. Vhod im prišlo vybavenie z áut, pohonné hmoty. Nepohrdli ani krbovou pecou, radiátorom, stoličkami či fúrikom.

Majiteľom spôsobili škodu za viac ako 7 700 eur. Vyšetrovateľ už Jána B. (20) s trvalým bydliskom v Sebechleboch a Tomáša T. (16) z Prenčova z viacerých trestných činov. Od dnes sedia vo väzbe a hrozia im 2 roky za mrežami. Mladistvému Tomášovi len polovica trestu. Z Banskej Bystrice informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu