Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Polícia obvinila lekárov a pacientov z úplatkárstva

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia obvinila piatich lekárov a takmer 60 pacientov z úplatkárstva. S odvolaním sa na informácie polície o tom dnes informovala televízia Markíza. Podľa nej lekári za úplatky vystavovali potvrdenia o práceneschopnosti.

Medzi obvinenými sú dvaja obvodní lekári a traja posudkoví lekári pracujúci pre Sociálnu poisťovňu, ktorá vypláca napríklad nemocenské dávky. Väčšina podozrivých si potvrdenia od obvodných lekárov vraj nechala vystavovať preto, lebo si nechcela čerpať dovolenku. Úplatky neboli vysoké, podľa televízie sa pohybovali do 33 eur (zhruba 1000 korún). Jeden z obvinených obvodných lekárov sa k prevzatiu úplatkov priznal, ďalší vinu odmietol, poznamenala Markíza.

Trestnému stíhaniu pre podplácanie sa vystavili aj ľudia, ktorí si takto podľa televízie obstarali potvrdenia o práceneschopnosti.

Vyšší počet práceneschopnosti zaznamenala v uplynulom období aj Sociálna poisťovňa. Podľa niektorých odborníkov nárast môže súvisieť so znižovaním zamestnanosti pre hospodársku krízu. V čase choroby je totiž zamestnanec chránený, firma ho nemôže prepustiť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu