Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zadržali pravú ruku bossa bratislavského podsvetia

Jaroslav Spišiak
Jaroslav Spišiak

BRATISLAVA - Policajtom z Úradu boja proti organizovanej kriminalite sa podarilo objasniť vraždu, ktorej páchateľom je podľa prvého policajného viceprezidenta Jaroslava Spišiaka pravá ruka a jeden z "najbližších bojovníkov vodcu najmilitantnejšej skupiny podsvetia" pôsobiacej v Bratislave.

Ako na tlačovej besede informoval Spišiak, z vraždy policajti obvinili 25-ročného Bratislavčana Karola P., z nadržiavania a neoznámenia trestného činu 29-ročného Miroslava K. a 30-ročného Borisa V., oboch z Bratislavy. Títo mali vraha odviezť z miesta činu a pomôcť mu sa ukryť.

Podľa Spišiaka Karol P. mal 21. novembra zabiť pri petržalskom bare Boston 22-ročného Bratislavčana Petra K. Trikrát mu pred barom bodol do hrudníka a jednou z rán mu prepichol aj srdce. Konflikt medzi nimi sa odohral ešte deň predtým. Potom prišla skupina okolo Karola P. do baru, kde sa partia, v ktorej bol aj zavraždený, zabávala. Mafiáni tam vyprovokovali svojím agresívnym správaním konflikt," povedal Spišiak a dodal, že obeť sa do neho nezapojila a odišla von. Karol potom vyšiel von a tam Petra dobodal. Peter bol podľa Spišiaka známa osoba holdujúca nočnému bratislavskému životu.

Spišiak tiež apeloval na osoby, ktorým táto skupina už ublížila, aby sa prihlásili na polícii. "Podarilo sa nám preniknúť do najvyššej úrovne bratislavského podsvetia a páchateľa sme obvinili dokonca z vraždy," povedal Spišiak. Dodal, že proti členom tejto skupiny polícia už urobila viacero akcií, zatiaľ sa im však nič nepodarilo dokázať, pretože neboli svedkovia.

Karola P., ktorý mal svedčiť v prospech Mikuláša P. v kauze vraždy v Irish Pube a Borisa V. polícia zadržala a o ich väzbe rozhodne sudca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu