Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V podsvetí sa opäť vraždilo, polícia vraždu objasnila

Jaroslav Spišiak
Jaroslav Spišiak

BRATISLAVA - V bratislavskom podsvetí sa opäť vraždilo. Minulú stredu prišiel o život 28-ročný Milan K. z Bratislavy, člen skupiny tzv. takáčovcov.

Ako na dnešnej tlačovej besede uviedol prvý viceprezident Policajného zboru Jaroslav Spišiak, jeho aktivity odporovali záujmom vyššie postavených členov skupiny a tak mladého muža nechali odstrániť.

Podľa Spišiaka si vraždu objednali u 25-ročného Ladislava R., ktorý "mal so zavraždeným takmer príbuzenský pomer." Objednávateľom bol 27-ročný Rastislav J. z Bratislavy. Aj keď vražda mala zostať utajená, polícia brutálny čin odhalila. Ako dodal Spišiak, ak by polícia nemala perfektný monitoring, nepodarilo by sa vraždu objasniť. Obaja sú v súčasnosti vo vyšetrovacej väzbe.

Ako uviedol Spišiak, vrah za svoj čin dostal milión korún, ďalší mal dostať po vražde. Podľa vopred pripraveného scenára si požičal od Milana peniaze, ktoré mu mal na druhý deň vrátiť. Milan sa však peňazí nedočkal, no vrah mu ich sľúbil na ďalší deň a aby mu dokázal, že peniaze určite dostane, vylákal ho na stretnutie s mužom, ktorý peniaze poskytne.

Všetko pokračovalo podľa pripraveného scenára. Cestou v Octavii Combi Ladislavovi vypadol v aute mobil, Milan sa po neho zohol a z bezprostrednej blízkosti dostal ranu do spánku. Vrah s mŕtvolou na sedadle spolujazdca hľadal vhodné miesto na ukrytie. Milana oprel o sedadlo a do tváre mu stiahol čiapku.

Telo chcel najskôr utopiť v jazierku, bolo v ňom však málo vody a tak jazdil po okolí a hľadal vhodné miesto. Dostal sa až do okresu Dunajská Streda, kde telo uložil do vykopaného hrobu. O chladnokrvnosti vraha svedčí aj to, že na druhý deň išiel nahlásiť nezvestnosť kamaráta s tým, že je zrejme posledný, kto ho videl živého.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu