Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Opozícia sa dnes opäť pokúsi odvolať Štefanova

Igor Štefanov
Igor Štefanov

BRATISLAVA - Opoziční poslanci sa dnes približne po mesiaci pokúsia v parlamente znovu odvolať ministra výstavby Igora Štefanova.

Nominant SNS podľa nich nesie zodpovednosť za sporné výberové konanie na niektoré služby súvisiace s čerpaním eurofondov. Štefanov čelil odvolávaniu aj pár dní po svojom vymenovaní 21. a 22. apríla, opozícia však neuspela. Vládna koalícia má v parlamente naďalej väčšinu kresiel.

Víťazom tendra v celkovej hodnote asi 120 miliónov eur (3,6 miliardy korún) sa v roku 2007 stalo konzorcium firiem, ktoré tvorili aj spoločnosti údajne blízke predsedovi SNS Jánovi Slotovi.

Pre kontroverzné výberové konanie, ktoré ministerstvo uskutočnilo podľa Najvyššieho kontrolného úradu v rozpore so zákonom, sa musel vzdať funkcie predchádzajúci minister Marian Janušek. Podľa opozície však zodpovednosť za tender niesol aj Štefanov. Ten bol na ministerstve počas Janušekovho pôsobenia riaditeľom Agentúry na podporu regionálneho rozvoja. Opoziční poslanci preto vyzvali premiéra Roberta Fica, aby Štefanova odvolal. Predseda vlády to však odmietol. Štefanov medzičasom zrušil zmluvu s víťazom tendra.

Opozícia sa v tomto volebnom období pokúsila odvolať už viacerých ministrov, ani v jednom prípade neuspela.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu