Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Úradník SPF žiadal úplatok, polícia ho zadržala

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia vo štvrtok zadržala v Trnave pri preberaní úplatku 32-ročného úradníka Slovenského pozemkového fondu. Informovala o tom dnes televízia Markíza, podľa ktorej si peniaze vypýtal od poľovníckeho združenia.

Referent na SPF si údajne vytypoval poľovnícke združenie, potom zavolal jeho tajomníkovi a žiadal od neho úplatok. "Žiadal dvetisíc až tritisíc eur (60.252 až 90.378 Sk) za bezproblémové vybavenie žiadosti," povedal šéf Úradu boja proti korupcii Tibor Gašpar. Podľa Markízy neskôr zľavil úplatok na 400 eur (viac ako 12.050 Sk).

"Podľa niektorých indícií by toto nemal byť jeho jediný úplatok. S iniciatívou mal prichádzať práve on, vyberal si združenia, ktoré by mohli byť ochotné platiť," poznamenal Markíza.

SPF spravuje poľnohospodársku a časť lesnej pôdy vo vlastníctve štátu, nakladá aj s pozemkami neznámych vlastníkov. Okrem vydávanie pozemkov reštituentom do jeho pôsobnosti spadá tiež predávanie, prenajímanie či zámena pôdy. Podozrivé transakcie s pozemkami na SPF vyvolali predvlani doposiaľ najvážnejšiu roztržku v koalícii, ktorá sa odohrala medzi Smerom-SD premiéra Roberta Fica a ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu