Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Novozámocký advokát údajne žiadal od klienta úplatok milión!

(Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Polícia obvinila advokáta z Nových Zámkov, ktorý podľa nej žiadal od svojho klienta úplatok milión korún (33.194 eur).

Informovala o tom v stredu televízia Markíza. Peniaze podľa televízie advokát pýtal pre sudcu nitrianskeho súdu, aby jeho klienta neposlal do väzenia. Obvinený advokát Miroslav Farkaš sa odmietol vyjadriť.

"Vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii obvinil advokáta z trestného činu podvodu," povedala televízii hovorkyňa policajného prezídia Andrea Polačiková. Markíza uviedla, že obžalovaný muž si tajne nahral rozhovor s obvineným advokátom, kde od neho vraj žiadal peniaze. Súd obžalovaného muža neskôr poslal na šesť rokov do väzenia, predtým však vraj ešte stihol nahrávku poslať na políciu.

Sudca, pre ktorého boli peniaze vraj určené, sa podľa Markízy od prípadu dištancoval a tvrdil, že ho niekto chce zavliecť do "nekalej" hry. Sudcu vyšetrovatelia neobvinili.

Polícia tento rok obvinila advokáta, ktorý si údajne pýtal ešte vyšší úplatok 2,5 milióna korún (82.985 eur). Bratislavský advokát podľa vyšetrovateľov žiadal tento rok na jar peniaze od istého podnikateľa napríklad za to, aby nedal návrh na vyhlásenie konkurzu, ktorý by mohol ohroziť jeho podnikanie. Právnikovi hrozí za korupciu a vydieranie väzenie do desať rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu