Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Rozprášili gang prevádzačov sídlom v Bratislave!

(Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Po dvoch rokoch vyšetrovania rozprášila rakúska polícia v spolupráci s kolegami zo Slovenska a Talianska medzinárodný gang prevádzačov. Skupina mala podľa agentúry APA centrálu v Bratislave a pašovala prevažne Indov a Pakistancov cez Rakúsko do Talianska.

Väčšinu členov bandy policajti zatkli, po niektorých stále pátrajú, oznámilo dnes krajinské policajné riaditeľstvo v Korutánsku. Na Slovensku policajti zadržali dvoch šéfov gangu, v Taliansku troch jeho členov. "Chytili sme hlavy tejto bandy. Tí, ktorí zmizli, sú skôr radoví členovia," povedal vedúci vyšetrovanie Peter Isopp.

V Rakúsku bol ústrednou postavou Ind (29) žijúcej vo Viedni. Ten podľa Isoppa vo vyšetrovacej väzbe nie je a popiera všetky obvinenia. Ind je podľa polície zodpovedný za prepravu utečencov z Viedne do Talianska. Niektoré z pašovaných osôb údajne ubytovával aj vo svojom byte.

Talianska polícia ešte pátra po jednom členovi bandy z Udine, ktorý podľa vyšetrovateľov zabezpečoval transport Indov a Pakistancov ďalej do Francúzska. Rakúske úrady pátrajú aj po ďalších podozrivých.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu