Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Súd odmietol obžalobu na Loyku za falšovanie listiny

Tobiáš Loyka
Tobiáš Loyka

KOŠICE - Okresný súd v Poprade dnes odmietol prijať obžalobu na podnikateľa Tobiáša Loyku za údajné falšovanie listiny Špeciálneho súdu.

Prokuratúra totiž podľa súdu porušila právo podnikateľa na obhajobu. Proti rozhodnutiu súdu podala prokuratúra sťažnosť. Informoval o tom hovorca súdu Michal Drimák. Loyku v inom procese obžalovali z objednania štyroch vrážd.

"Súd konštatoval, že obhajcovi nebolo doručené oboznámenie s výsledkom dokazovania a nebolo presne určené miesto, kde sa dokazovanie konalo," uviedol Drimák. O sťažnosti prokuratúry bude rozhodovať Krajský súd v Prešove.

Loyku zadržala polícia v júni 2007, keď chcel údajne pomocou falošných dokumentov previesť peniaze zo zablokovaného účtu jedného z ľudí doživotne odsúdených za vraždy v prípade skrachovanej Devín banky. Podľa polície šlo o 62.000 eur (asi 1,87 milióna Sk). Medzi falošnými dokladmi bola aj listina Špeciálneho súdu.

Známy podnikateľ čelí pred bratislavským okresným súdom obžalobe za údajné objednanie vrážd štyroch ľudí. Podľa prokuratúry si atentáty, z ktorých sa ani jeden neuskutočnil, objednal pre spory o lukratívne rašelinisko na Orave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu