Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Najviac potkanov v Starom Meste je na stavbách

BRATISLAVA - Počas povinnej aprílovej deratizácie verejných priestranstiev uložili v bratislavskom Starom Meste 6 640 nástrah Potex.

Ako dnes informovala staromestská hovorkyňa Alena Kopřivová, prvé ohniskové deratizačné zásahy musela firma CHEMIX-D urobiť už v januári.

"Pomerne teplá zima prevažne bez snehu totiž umožnila hlodavcom migrovať častejšie a vo väčšej miere než v uplynulých rokoch, a to najmä v blízkosti budov a kanalizačných prípojok," konštatovala. Nezvyčajne viac ich bolo podľa nej napríklad v blízkosti ulíc Mostová, Rajská, Dunajská, v Medickej záhrade, na Hviezdoslavovom námestí a Karadžičovej ulici, kde sa stavia nový komplex budov.

Pre neskorší, ale rýchly nástup teplejšieho jarného počasia zabezpečí mestská časť mimoriadne monitorovanie situácie v máji. V prípade potreby ešte doplní deratizačné nástrahy.

Firma CHEMIX-D položila nástrahy do kanalizačnej siete a všetkých dier - cestičiek hlodavcov na verejných plochách, popri cestách a chodníkoch, v parkoch, na ihriskách, skládkach odpadu, v miestach neohradených stavenísk a rozkopávok.

"Spravidla viac potkanov vidno pri kontajneroch na domový odpad, rozvodoch diaľkového vykurovania, pri opravách kanalizácie a najmä pri rekonštrukčných a búracích prácach," uviedla hovorkyňa. Zastaranosť, neprehľadnosť a napájanie mnohých starých objektov priamo na kanalizačnú sieť bez prípojnej revíznej šachty umožňuje potkanom bezpečný pohyb a úkryt.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu