Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Bratislava proti chrípke opatrenia nezaviedla

Letisko M. R. Štefánika
Letisko M. R. Štefánika

BRATISLAVA - Bratislavské Letisko M. R. Štefánika zatiaľ žiadne špeciálne opatrenia pre prasaciu chrípku nezaviedlo, nemajú ani informačné tabule ako na pražskom letisku Ruzyně.

Hovorkyňa letiska Dana Madunická totiž vysvetlila, že Slovensko žiadne priame spojenie s Mexikom alebo USA, na rozdiel od Prahy, nemá. Sú však pripravení zaviesť takéto opatrenia. Prasacia chrípka si zatiaľ nevyžiadala ani zmeny v letovom pláne.

Letisko situáciu neustále monitoruje a zamestnanci sú pripravení zakročiť. Pravidelne ich školia, ako sa správať vo vzťahu k ochrane zdravia návštevníkov letiska, vlastného zdravia ako aj zdravia obyvateľov Slovenskej republiky. Napriek tomu letisko nemá technické ani personálne vybavenie, aby mohli poskytovať starostlivosť infikovaným. Na letisku čakajú na Úrad verejného zdravotníctva alebo ministerstvo zdravotníctva, aby im dali pokyny od Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), ako ďalej postupovať.

Pohotovostný plán letiska rieši všetky mimoriadne udalosti, ktoré by na letisku mohli vzniknúť od únosu a katastrofy, až po zavlečenie vysokovirulentných chorôb na územie Slovenska. V prípade vzniku mimoriadnej situácie majú systém informovanosti na vyrozumenie vlastných a externých zložiek a zriadenú karanténnu miestnosť. Madunická totiž vysvetlila, že aj keď sa teraz hovorí najmä o prasacej chrípke, je tu aj riziko nákazy inými chorobami, napríklad ebolou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu