Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Na pezinskú skládku sa vozí odpad napriek zákazu, tvrdia aktivisti

BRATISLAVA - Na pezinskú skládku začali podľa občianskych aktivistov napriek zákazu Najvyššieho súdu voziť odpad. Len vo štvrtok tam vraj prišlo asi 30 nákladných áut s odpadom. Najvyšší súd však pred týždňom rozhodol, že odpad sa nesmie na skládku vyvážať, až kým nerozhodne, či bola povolená v súlade so zákonom.

"Pár dní po tom, ako bolo rozhodnutie súdu medializované, začalo sa dovážanie a ukladanie odpadu veľkým tempom na skládku," napísali dnes zástupcovia občianskej iniciatívy Skládka nepatrí do mesta. Podľa nich zrejme prevádzkovateľ rozhodnutie súdu neprevzal a tak nie je právoplatné. "O jeho vydaní nesporne vie, aj vzhľadom to, že ho minulý týždeň vo veci vydania rozhodnutia súdu kontaktovali viaceré médiá," podotkli aktivisti.

Aktivisti i známe osobnosti začali proti výstavbe skládky protestovať ešte vlani, pretože podľa nich je smetisko neďaleko historického centra Pezinka v rozpore s územným plánom mesta. Úrady im však nevyhoveli, bratislavský inšpektorát životného prostredia skolaudoval skládku začiatkom marca. Až Najvyšší súd odložil vykonateľnosť povolenia skládky po tom, čo pred ním aktivisti napadli rozhodnutie inšpekcie.

Podľa aktivistov je za dianie na skládke zodpovedná nielen firma, ktorej šéfuje Ján Man starší, ale aj vládny Smer-SD. V čele stavebného úradu, ktorý skládku povolil, totiž stál Manov syn, nominant Smeru-SD.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu