Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Podozrivé sudy vystrašili B. Bystricu!

Asi 20 sudov s podozrivou látkou objavili v areáli súkromnej firmy Zobraziť galériu (8)
Asi 20 sudov s podozrivou látkou objavili v areáli súkromnej firmy (Zdroj: Topky.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Asi 20 sudov s podozrivou látkou dnes objavili v opustenom areáli súkromnej firmy na okraji Banskej Bystrice. Počas kontroly bezdomovcov na ne narazili mestskí policajti.

V priemyselnej zóne neďaleko banskobystrického pivovaru robila mestská polícia raziu na bezdomovcov, keď narazila porozhadzované súdy. „Keďže zo sudov vytekala neznáma tekutina a vo vzduchu sa šíril štipľavý zápach, naši príslušníci miesto zabezpečili a privolali hasičov,“ povedal policajný náčelník Ľubomír Piterka.

Hasiči v špeciálnych protichemických oblekoch odobrali z každého suda vzorku a poslali ju na expertízu do firmy Detox, ktorá sa špecializuje na likvidáciu nebezpečných odpadov. „Výsledky by mali byť známe do 24 hodín. Hoci je na sudoch nálepka, že obsahujú chlóretylén, nemusí to tak byť. Rozhodujúca bude analýza vzoriek,“ povedal šéf hasičského zásahu Róbert Tužinský.

Dovtedy budú celý areál strážiť policajti. Tí už miesto ohradili policajnou páskou a do objektu nikoho nevpúšťajú.

Prístroj na meranie nebezpečných látok nezaznamenal žiaden únik do ovzdušia, takže nemuseli pristúpiť k evakuácií ľudí. Ak by sa ale potvrdilo, že ide o chlóretylén, z objektu ho budú musieť odstrániť. V súčasnosti sa už nepoužíva a patrí k zakázaným látkam.

"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia. Páchateľovi za spáchanie tohto zločinu hrozí nepodmienečný trest od štyroch do desiatich rokov," uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu