Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Banská Bystrica: Poplach na pošte spôsobilo zrejme lepidlo

Hasiči a policajti počas zásahu pri budove Pošty 5 na Kyjevskom námestí v Banskej Bystrici Zobraziť galériu (2)
Hasiči a policajti počas zásahu pri budove Pošty 5 na Kyjevskom námestí v Banskej Bystrici

Banská Bystrica – Prchavou látkou, z ktorej výparov dnes prišlo jednej z pracovníčok Pošty 4 na Kyjevskom námestí v Banskej Bystrici nevoľno, je lepidlo.

Dôvodom bola zatiaľ neidentifikovaná prchavá látka, z ktorej výparov prišlo jednej z pracovníčok pošty nevoľno. „Po príjazde sme okamžite poštu uzavreli, ženy, ktoré prišli do styku s nebezpečnou látkou, sme dali do jednej miestnosti a látku sme zabezpečili, aby nedochádzalo k jej ďalšiemu úniku. Ide zhruba o liter a pol prchavej látky,“ povedal veliteľ zasahujúcej jednotky banskobystrických hasičov Otto Hudec.

Nekonkretizoval, o akú látku išlo, keďže na jej obale to nebolo uvedené, podľa neho však nešlo o životu nebezpečnú látku. „Keď sa však rozleje v uzavretej miestnosti, ostane človek z jej výparov omámený,“ uviedol Hudec.

Dodal, že pracovníčku pošty ešte pred príchodom hasičov odviezli na pozorovanie do nemocnice. Hasiči látku odviezli do chemického laboratória v Slovenskej Ľupči na expertízu.

Ako spresnila banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Babulicová, prchavá látka bola obsahom balíka, odoslaného z Bánoviec nad Bebravou do Banskej Bystrice. Pracovníčka sa výparov nadýchala pri preberaní zásielky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu