Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Mária Terézia by pravdepodobne na Spiši dostala infarkt

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Mária Terézia ešte v 18. storočí zaviedla povinnú školskú dochádzku. Tereziánske reformy sa už vtedy zavádzali ťažko. Zdá sa, že až tak zložito, že do niektorých rodín na Spiši neráčili doraziť ani v 21 storočí.

Policajti preto obvinili viacero dospelých z ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Alojz M. (41) a Mária M. (40) z Nálepkova boli hluchí voči opakovaným výzvam z Odborného učilišťa internátneho Prakovce, kam mal chodiť ich syn Miloš (15). Dokonca nepomohla ani pokuta od obce. Miloš nebol v škole bez ospravedlnenia 414 vyučovacích hodín.

Zuzana H. (33) a Peter H. (37) z obce Rudňany neposielali svojho syna (10) do základnej školy v obci a ten vymeškal 169 neospravedlnených hodín. Mária P. (57) a Ladislav P. (58) z tej istej obce síce splodili na staré kolená dcéru (14), ale vôbec ich nezaujímalo, čo je s ňou v čase, kedy mala byť v škole. Má 371 neospravedlnených hodín. Do tretice opäť Rudňany. Eva L. (38) ponesie zodpovednosť za to, že jej dcéra Eva (15) chýbala na za posledné dva školské roky na 132 hodinách bez toho, aby ju ktokoľvek ospravedlnil.

Matka Boženy (12) Ružena P. (35) z Poráča sa bude zodpovedať za 195 hodín, ktoré nemá v ZŠ Rudňany za posledné dva školské roky ospravedlnené jej dcéra. Z košického riaditeľstva informovala Jana Demjanovičová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu