Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Ak bude vodič v poriadku, pôjdem s ním zas, vraví cestujúca

Tragická nehoda pri Polomke Zobraziť galériu (4)
Tragická nehoda pri Polomke (Zdroj: SITA)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – V autobuse, ktorý sa v sobotu pri Polomke v okrese Brezno zrazil s osobným vlakom, vládla tesne pred zrážkou dobrá nálada. Cestujúci sa dívali na svah a tešili na lyžovačku.

“V tom prišla rana. Nič som nevidela, neviem, čo sa stalo,” opísala posledné sekundy pred nehodou Alena Jankovičová, ktorá s manželom Jozefom sedela za vodičom. Ako ďalej uviedla, pred tragédiou nepočula trúbenie vlaku. Nehodu nazvala veľkým nešťastím. Prízvukovala, že ak sa šofér Ján Minarovič uzdraví, ona ani jej rodina sa nebude báť s ním znovu sadnúť do autobusu a ísť na výlet, pretože je podľa nej skúsený a dobrý vodič.

Minarovič je podľa syna Tomáša v trenčianskej fakultnej nemocnici. “Je vo veľmi zlom psychickom stave, všetko to boli naši známi,” povedal Tomáš, ktorý sa bol dnes Polomčanom poďakovať za pomoc pri záchrane cestujúcich a následne so starostom osadili na mieste havárie kríž. Navštívil aj zranených, tí podľa jeho slov zaželali otcovi uzdravenie. Syn sa nechcel vyjadrovať k slovám ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ktorý naznačil, že za nehodu môže vodič. “Ja som tam nebol, ani pán minister tam nebol,” uviedol s tým, že na určenie viny je tu policajné vyšetrovanie.

Pri Polomke zahynulo dvanásť ľudí z Bánoviec a okolia, ktorí sa išli lyžovať do strediska Bučnik. Cestujúci sa navzájom poznali, tvorili dlhoročnú partiu, ktorá chodila na turistiku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu