Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Príbuzní obetí sa nechcú rozprávať s novinármi

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – Do Bánoviec nad Bebravou už previezli všetkých 12 obetí sobotňajšej tragickej nehody autobusu a osobného motorového vlaku pri Polomke v okrese Brezno. Mesto sa pripravuje na spoločnú štvrtkovú rozlúčku. Na darovací účet pre účastníkov nehody začali prúdiť prvé peniaze, v najbližších dňoch sa uskutočnia odbery krvi vo viacerých mestách.

O pozostalých a príbuzných obetí sa naďalej stará krízový intervenčný štáb ministerstva zdravotníctva, ktorý požiadal média o väčšiu zhovievavosť. Ako na dnešnej tlačovej konferencii uviedol jeho člen Radovan Bránik, niektoré “situácie a postupy” prekročili únosné hranice.

“Nemáme snahu brániť informovaniu verejnosti, ale treba rešpektovať ľudí, ak chcú ostať v anonymite,” uviedol Bránik. Podľa jeho slov sa snažili sprostredkovať stretnutie príbuzných obetí s novinármi, avšak nik z pozostalých neprejavil záujem.

Ako dodal Bránik, život v meste sa pomaly dostáva do pôvodných koľají. Pri Polomke zahynulo dvanásť ľudí z Bánoviec a okolia, ktorí išli lyžovať do strediska Bučnik.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu