Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Krízový režim v poliklinike v Poltári potrvá aj tento týždeň

POLTÁR - Poliklinika v Poltári, ktorú jej majiteľ pre rastúce dlhy odpojil začiatkom minulého týždňa od energií, zostane napriek tlaku samosprávy minimálne do štvrtka v krízovom režime.

Mesto aj samosprávny kraj minulý štvrtok vyzvali firmu Spc Bankruptcy, aby prevádzku zdravotníckeho zariadenia obnovila. V opačnom prípade plánujú presťahovať ambulancie do náhradných priestorov. Firma zatiaľ na výzvu nereagovala, informoval dnes hovorca mesta Ondrej Lepiš.

"Doteraz nemáme od Spc žiadne oficiálne stanovisko," povedal Lepiš. Súkromní lekári ordinujú v nevykúrených priestoroch bez elektrickej energie dve až tri hodiny denne, počas ktorých predpisujú lieky, prípadne vydávajú zdravotné karty. Lekáreň, ktorú nový majiteľ polikliniky vlani otvoril na prízemí budovy, však elektrickú energiu má a funguje bez obmedzenia. Polikliniku spolu s ďalšími zdravotníckymi zariadeniami predala v roku 2007 banskobystrická krajská samospráva v kontroverznej verejnej obchodnej súťaži.

Ambulancie lekárov zamestnaných spoločnosťou Spc zostanú aj tento týždeň zatvorené. "Ďalšie informácie máme dostať vo štvrtok," povedala Silvia Majorčíková z detskej ambulancie. V čase chrípkovej epidémie zastupujú dovolenkujúcich zamestnancov Spc súkromní lekári mimo polikliniku. Za odbornými vyšetreniami musia obyvatelia Poltára cestovať do Lučenca či do Veľkého Krtíša.

Problémy s novým majiteľom polikliniky už podľa Lepiša prinútili súkromných lekárov hľadať si nové priestory. "Mesto má niekoľko voľných bytov na prízemí, o ktorá lekári už prejavili záujem," dodal hovorca. Podobné problémy so zatvorenou poliklinikou mali v Poltári už vlani začiatkom februára, keď nový majiteľ uzavrel ambulancie bývalého prevádzkovateľa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu