Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pre zatvorenú polikliniku v Poltári hľadajú iné priestory

POLTÁR - Banskobystrický samosprávny kraj už začal hľadať náhradné priestory pre ambulancie lekárov zo zatvorenej polikliniky v Poltári. Budovu zdravotníckeho zariadenia v pondelok pre rastúce dlhy odpojila od energií spoločnosť Spc Bankruptcy, ktorá vlani polikliniku od kraja kúpila.

Informoval o tom hovorca Banskobystrického kraja Roman Lebeda. Približne 20.000 ľudí z Poltára a jeho okolia musí za lekárskou starostlivosťou dochádzať do Lučenca prípadne do Veľkého Krtíša.

Jednou z možností, kde by mohli byť ambulancie umiestnené, je podľa primátora Poltára Pavla Rončáka nevyužitá budova učilišťa, ktorá je majetkom kraja. Rokovania s firmou Spc Bankruptcy však zatiaľ nie sú ukončené a polikliniku by mohli opäť otvoriť. Zástupkyňa firmy Dagmar Mavropoulu-Vangela sa však v pondelok pre médiá vyjadrila, že stratovú polikliniku dotovať nemôže. S novým majiteľom polikliniky rokujú aj zástupcovia BBSK.

"Spoločnosť Spc Bankruptcy je zmluvne viazaná umožniť poskytovanie zdravotníckej starostlivosti na dobu 15 rokov," podotkol Lebeda. Kraj podľa neho využije všetky dostupné právne možnosti, aby firma musela túto zmluvu dodržať. Problémy so zatvorenou poliklinikou mali v Poltári už vlani začiatkom februára, keď nový majiteľ zatvoril ambulancie bývalého prevádzkovateľa.

Polikliniku spolu s ďalšími zdravotníckymi zariadeniami predal v roku 2007 BBSK v opakovanom kole kontroverznej verejnej obchodnej súťaže. Predstavitelia samospráv vtedy upozorňovali na možné obmedzenie prevádzky zdravotníckych zariadení a ich využitie na iné podnikanie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu