Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slovensko uviazlo v zápchach, autá končili mimo ciest!

ŽILINA - Sneženie dnes dopoludnia skomplikovalo dopravnú situáciu na celom Slovensku.

Mnohí motoristi v Bratislave i ďalších väčších mestách uviazli v zápchach, takže ľudia meškali do práce aj desiatky minút. Niektorým vodičom sa nepodarilo udržať svoje autá na zasnežených a klzkých vozovkách a uviazli s nimi v priekopách. Premávku na horských priechodoch blokovali šmýkajúce sa kamióny. Vyplýva to z informácií Stella Centra a Slovenskej správy ciest.

"Zdržanie bolo prakticky v celej Bratislave a i na vjazdoch do Bratislavy z viacerých smerov. Hustejšia premávka bola aj v ďalších väčších mestách. Diaľnice boli prejazdné, i keď na nich došlo k viacerým menším nehodám. Sneh zostával hlavne na cestách nižších tried," povedal Vladimír Michal zo Stella Centra, ktoré mapuje situáciu na cestách v krajine.

Nehody zaznamenali napríklad na diaľnici pri západoslovenských Bučanoch a na úseku Trnava-Bratislava. Ku kolízii došlo tiež na ceste medzi Myjavou a Brezovou pod Bradlom, kde dopravu riadila polícia. Podľa televízie TA3 ešte v nedeľu večer jednu z bratislavských autobusových zastávok zdemolovalo osobné auto. Pri nehode sa zranili dvaja ľudia, ktorí čakali na autobus. Vodička vraj na zasneženej ceste dostala šmyk.

Klzké cesty robili motoristom problémy i v okolí Trenčína, Starej Turej, Nitry, Šale, Ružomberka, Kraľovian, Partizánskeho či Topoľčian. Šmýkajúce sa kamióny brzdili premávku na Kremnických Baniach, pri Demandiciach, na Malom Šturci a nad Harmancom. Horský priechod Donovaly pre nákladnú dopravu s dĺžkou nad desať metrov uzatvorili.

Slovenská správa ciest upozornila, že na mokrých vozovkách, na mostoch a pri vodných tokoch sa zvyšovalo riziko vzniku poľadovice. Na Orave v Dolnom Kubíne a v okolí Námestova, ako aj pri stredoslovenskom Telgárte sa na cestách tvorili snehové jazyky.

Podľa meteorológov so snehovými prehánkami treba na Slovensku počítať aj v nasledujúcich dňoch. Miestami by sa však mohol objaviť tiež dážď.

Ako sa Vám jazdilo dnes ráno na slovenských cestách? Aká je Vaša čerstvá skúsenosť s dopravou? Pošlite nám svoje fotografie a videá s krátkym popisom na tipy@topky.sk  
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu