Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V kysuckom Klokočove zrušili mimoriadnu situáciu

Obec Klokočov
Obec Klokočov

ŽILINA - Snehová kalamita, ktorá v uplynulých dňoch postihla viacero dedín na Kysuciach, dnes poľavila i v Klokočove.

V obci sa podarilo zabezpečiť prejazdnosť ciest a tiež prístup na odľahlejšie okolité lazy. V Klokočove preto dnes odvolali mimoriadnu situáciu. Potvrdil to tamojší starosta Ľuboš Stríž. Vo štvrtok pre zlepšenie počasia obdobný krok urobili i v Čiernom, Skalitom a Svrčinovci.

"Sneh u nás momentálne iba poletuje, veríme, že intenzívnejšie zrážky sú minulosťou. Zabezpečili sme prístup do obchodov, školy, k lekárovi. Mohli sme teda napoludnie odvolať mimoriadnu situáciu," poznamenal starosta Klokočova s asi 2500 obyvateľmi. Pripustil, že na niektoré vyššie položené lazy sa naďalej nedá dostať autom. Obec však zohnala snežný skúter, ktorý v prípade potreby môže poslúžiť tamojším usadlíkom.

Cez týždeň klokočovskí hasiči zhadzovali zo striech domov a autobusových zastávok metrové nánosy snehu. Z ciest odpratávali sneh pluhy i fréza. Školáci dostali vo štvrtok a piatok mimoriadne prázdniny, aby sa nemuseli do školiť brodiť cez záveje. Obdobná situácia bola v Skalitom, Čiernom a Svrčinovci, kde najväčšie starosti narobil obyvateľom tiež sťažený prístup do okolitých osád. Počasie sa však vo štvrtok zlepšilo a starostovia odvolali mimoriadnu situáciu.

Sneh cez týždeň spôsobil vrásky i motoristom na strednom a západnom Slovensku. Na klzkých cestách sa šmýkali predovšetkým kamióny. Meteorológovia nevylúčili, že snehové prehánky sa môžu objaviť aj cez víkend.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu