Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šiesti drogoví díleri skončili v rukách polície

BRATISLAVA - Polícia zadržala ďalších drogových dílerov. Ako agentúru SITA informovala Jana Pôbišová z tlačového oddelenia ministerstva vnútra (MV), protidrogové oddelenie Úradu boja proti organizovanej kriminalite pri dvoch policajných akciách zameraných na boj proti drogám odhalila šiestich dílerov.

Počas akcie Rohož sa policajtom podarilo zadržať troch dílerov zo Stupavy, medzi nimi bol aj mladistvý 16-ročný Július M. V rukách polície skončili aj traja díleri z Plaveckého Śtvrtka zadržaní pri akcii Plavec.

Všetkých polícia obvinila z nedovolenej výroby a držby omamnej, psychotropnej látky, jedu a prekurzora a obchodovania s nimi, hrozí im trest odňatia slobody na dva až osem rokov. Pri akciách polícia zaistila približne 600 priemerných dávok heroínu a pervitínu, pri domových prehliadkach našla aj niekoľko dávok marihuany.

Pri akcii Rohož polícia zadržala 21-ročnú Zuzanu K., 16-ročného Júliusa M. a 50-ročnú Emíliu R. zo Stupavy. Drogy predávali v byte v Rohožníku. Byt začala polícia monitorovať v júli. Domovú prehliadku uskutočnila 10. novembra s povolením sudcu. Zaistila heroín, z ktorého bolo možné vyrobiť asi 400 priemerných dávok drogy. Policajti našli v byte aj váhy, plastové kartičky so stopami heroínu, ampulky, papierové skladačky a niekoľko dávok marihuany.

Akcia Plavec sa stala osudnou pre 30-ročného živnostníka Jozefa S., ktorý v prístavbe rodinného domu v Plaveckom Štvrtku vyrábal pervitín. Pomáhala mu pritom 47-ročná Helena S., ktorá na lekársky predpis vyberala z lekárne lieky a dávala ich Jozefovi. Drogu rozvážal menším dílerom, najčastejšie 40-ročnému Dušanovi S. z Bratislavy.

Dom polícia monitorovala od mája, domovú prehliadku urobila v rovnaký deň ako pri akcii Rohož. Zaistila kompletné laboratórium na výrobu pervitínu - sklenené misky, plechové dózy, chemické sklo, striekačky, porcelánové šálky, papierové filtre, plynový varič. Našli tam aj pervitín, z ktorého by sa dalo vyrobiť približne 200 priemerných dávok.

V dome boli aj injekčné striekačky, dve pištole so zásobníkmi, menšia finančnú hotovosť v českých korunách a v eurách a 400 falošných amerických dolárov. Polícia predviedla desať ľudí, ktorí boli v tom čase v dome. Ukázalo sa, že na jednu z osôb je vydaný zatykač. Ďalšie dve osoby sa podieľali aj na inej trestnej činnosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu