Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zo zadržanej marihuany by sa dalo vyrobiť 4500 dávok

BRATISLAVA/TOPOĽČANY - Dva až osem rokov môže za svoje pestovateľské úspechy pobudnúť vo väzení 27-ročný muž z Nemčíc v okrese Topoľčany.

Muž údajne na jar objavil v záhrade dve rastlinky konope, presadil ich do fóliovníka a staral sa o ne. Z rastlín si potom nasušil listy a stihol ich dvakrát aj predať. Prekvapenie však čakalo na policajtov pri domovej prehliadke.

Ako agentúru SITA informovala zástupkyňa nitrianskeho policajného hovorcu Renáta Čuháková, policajti našli viac ako 2250 g drogy, z ktorých sa dá vyrobiť viac než 4500 priemerných dávok. "Pestovateľ" si vyslúžil obvinenie z nedovolenej výroby a držania omamnej a psychotropnej látky, jedu a prekurzora a obchodovania s nimi, stíhaný bude vo väzbe.

Obvinený je aj 28-ročný muž z Mýtnej Novej Vsi v okrese Topoľčany. Muža v Topoľčanoch kontrolovali policajti a našli mu vrecko s marihuanou. Zo zadržaného množstva by sa dalo vyrobiť takmer 30 priemerných dávok. Páchateľ taktiež skončil vo väzbe.

Pravdepodobne s heroínom zadržali policajti v nedeľu popoludní na Šancovej ulici v Bratislave 19-ročného Dávida a o šesť rokov staršieho Ernesta. Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Silvia Miháliková, policajti chceli dvojicu skontrolovať a všimli si, že Dávid niečo odhodil. Ukázalo sa, že to bola skladačka s hnedým práškom.

O pár minút neskôr policajti v druhom bratislavskom okrese kontrolovali štyroch mužov, ktorí sa pri snažili skryť skladačku. Všetci štyria 39-ročný Tibor, 28-ročný Peter, o štyri roky mladší Oleg a 20-ročný Peter skončili na policajnom oddelení. Ako dodala Miháliková, na základe výsledkov expertíz bude pokračovať vyšetrovanie.

Obvineniam z drogovej trestnej činnosti čelí aj 26-ročný Róbert. Policajti mladého muža prichytili s dvoma vreckami s kokaínom. Róbertovi hrozí až osemročné väzenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu