Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rozbili drogový gang!

BRATISLAVA - Polícii sa podarilo rozložiť gang, ktorý zásoboval drogami juh stredného Slovenska. Počas akcie s krycím menom Ivan zadržala protidrogová jednotka 8 členov gangu vrátane šéfa Zoltána I., ako aj drogy za 3 milióny Sk!

Zločineckú skupinu polícia monitorovala v spolupráci s českými kolegami od júna tohto roku. Jej šéf, Zoltán I. z Banskej Bystrice, zabezpečoval nákup a dovoz efedrínu z ČR do SR. "V Tornali ďalší členovia skupiny vyrábali z efedrínu pervitín, ktorý potom rozvážali a predávali najmenej šiestim dílerom zo stredného Slovenska," informoval včera minister vnútra V. Palko. Zisky z predaja drog sa sústreďovali u šéfa gangu, ktorý ich neskôr rozdeľoval ďalším členom skupiny.

Tento týždeň sa polícia rozhodla udrieť. "V spolupráci s českými kolegami sme v stredu zadržali šéfa skupiny Zoltána I., ako aj jeho najbližších spolupracovníkov Martina D. a Petra B.," uviedol minister. Päť ďalších zadržaných členov skupiny pochádzalo z Tornale, Rimavskej Soboty, Lučenca a Brezna, jeden muž je na úteku.

Zadržaní členovia gangu boli obvinení zo založenia zločineckej skupiny a výroby a predaja drog, za čo im hrozí trest odňatia slobody 8 až 15 rokov. Počas akcie polícia prehľadala 30 bytových a nebytových priestorov a našla 9 kg zmesi efedrínu a fosforu, 1,5 kg pervitínu, 10 kg marihuany, 595 kusov extázy, hotovosť 1,2 milióna Sk, ako aj rôzne zbrane a striekačky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu