Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Fronc: Myslí si, že študentov presvedčil o užitočnosti novej maturity

Martin Fronc
Martin Fronc

BRATISLAVA - Minister školstva Martin Fronc si myslí, že dnes počas dvojhodinovej diskusie presvedčil študentov bratislavského Gymnázia Jura Hronca o užitočnosti novej maturity.

Fronc zároveň pripustil, že nový systém sa iba zavádza a má isté detské choroby. "Veľmi pozorne som počúval pripomienky študentov a som pripravený na to, aby veci, ktoré sa dajú upraviť, sme upravili," vyhlásil.

Podľa Fronca je celkom prirodzené, že sa študenti boja nového maturovania. Zároveň tvrdí, že strach je vyvolávaný aj sprostredkovane z obáv pedagógov. "Iste táto maturita nadstaví zrkadlo aj príslušnej škole a práci jednotlivých pedagógov," vysvetlil. Je pripravený o maturite naďalej diskutovať, stretávať sa a odpovedať na otázky.

Šéf rezortu školstva pripomenul, že nová maturita odstráni nespravodlivosť. Hodnotenie výsledkov na jednotlivých školách bolo veľmi rozdielne a nezodpovedalo pravde. Často sa podľa neho stávalo, že komisia pri maturite privrela oči. Nespravodlivé bolo aj prijímanie na vysoké školy, ktoré zohľadňujú maturitné známky.

"Som presvedčený, že zvládnete túto maturitu bez problémov a možno zistíte, že je to dokonca ľahšie ako ste si predstavovali," povedal Fronc študentom. Certifikát, ktorý maturanti získajú, bude podľa Fronca veľmi hodnotný a naozaj bude vyjadrovať ich vedomosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu