Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

REKTORI: Odporúčajú zamietnuť návrh na odvolanie ministra Fronca

Martin Fronc
Martin Fronc

BRATISLAVA - Prezídium Slovenskej rektorskej konferencie (SRK) odporúča poslancom Národnej rady (NR SR) zamietnuť návrh na odvolanie ministra školstva Martina Fronca.

"Zásluhu na pozitívnom trende rozvoja vedy, výskumu a vysokého školstva má nepochybne súčasný minister," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré agentúre SITA poskytla Jana Petruchová zo SRK. Podľa rektorskej konferencie by jeho odvolanie mohlo zásadne ohroziť dobre nasmerovanú a rozbehnutú reformu slovenského vysokého školstva. Toto úsilie a postup prezídia SRK nie je motivované politicky, ale odborne. Zotrvanie Martina Fronca vo funkcii podporuje aj vedenie Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre.

Slovenská rektorská konferencia považuje za základ rozvoja vedu a vzdelávanie. Pozitívne hodnotí trend a tendenciu rozvíjať vzdelanostnú úroveň národa, napríklad prijatím zákona o vysokých školách alebo návrhom štátneho rozpočtu na roky 2005 - 2007, kde sa uvažuje o výraznom zvýšení prostriedkov na rozvoj vedy, výskumu a vzdelávania oproti predchádzajúcemu obdobiu.

Poslankyňa NR SR za ĽS-HZDS Katarína Tóthová vo štvrtok požiadala o hlasovanie o dôvere ministrovi školstva Martinovi Froncovi. Tóthová bola nespokojná s odpoveďou ministra Fronca v rámci interpelácií a predložila preto návrh spolu s 33 podpismi poslancov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu