Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Veteška požiadal ministra Fronca, aby sa ospravedlnil Tóthovej

Viliam Veteška
Viliam Veteška

BRATISLAVA – Predseda poslaneckého klubu ĽS-HZDS Viliam Veteška vyzval na úvod dnešného rokovacieho dňa Národnej rady SR ministra školstva Martina Fronca, aby sa ospravedlnil poslankyni Kataríne Tóthovej.

Šéf rezortu školstva v súvislosti s jej iniciatívou pri interpeláciách vysloviť mu dôveru totiž v piatok povedal, že ide o „pletky jednej tetky“. Veteška ďalej zdôraznil, že hnutie je za to, aby sa diskusiou našlo východisko z terajšej právnej krízy. „Racionálnym úvahám a rozvahe by sme mali dať prednosť,“ dodal.

Poslanec Dušan Jarjabek dokonca vyzval ministra, aby odstúpil. „Ste slušný človek, ale ako minister školstva nezvládate situáciu a aj pre vás je teraz tento problém,“ konštatoval.

"Celá smiešna hra sa začala tým, že univerzitná profesorka Katarína Tóthová podala absolútne nekompetentný návrh," povedal poslanec KDH František Mikloško. Dodal, že je zarážajúce, že o ospravedlnenie žiadajú ľudia, ktorí sa doposiaľ neospravedlnili za "vyrazenie" poslanca Františka Gauliedera z parlamentu.

Poslanci ĽS-HZDS sa vrátili vo faktických poznámkach aj k piatkovému rokovaniu. Ján Cuper zdôraznil, že predseda parlamentu Pavol Hrušovský „hrubo porušil ústavu, rokovací poriadok a aj právomoci parlamentu“.

Piatkový spôsob hlasovania Miroslav Maxon označil za „hrubú manipuláciu“. Tibor Cabaj nesúhlasil s tým, že podpredseda parlamentu Béla Bugár začal deviaty rokovací deň 32. schôdze prerokovávaním správy o stave športu.

"V piatok sme skončili pri hlasovaní a tak by sme mali teraz pokračovať," uviedol Cabaj. Na žiadosť opozície po vystúpení Viliama Vetešku a faktických poznámkach je schôdza prerušená do 10:00.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu