Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Fico: Výsledkom politiky SMK je vysoká nezamestnanosť na juhu SR

"Smer bude vždy protestovať proti politike SMK."

BRATISLAVA - Výsledkom politiky Strany maďarskej koalície (SMK) je podľa predsedu strany Smer Roberta Fica vysoká nezamestnanosť na juhu Slovenska.

"Vo všetkých okresoch na juhu, s výnimkou dvoch, je miera nezamestnanosti vyššia ako celoslovenský priemer," vyhlásil na tlačovej besede Fico.

SMK podľa neho na juhu šíri chudobu a táto oblasť sa zo sociálneho hľadiska stáva najkritickejšou. Voliči SMK by sa podľa neho nemali rozhodovať na etnickom princípe. "Smer bude vždy protestovať proti politike SMK," uviedol Fico.

Fico pripustil, že za súčasnej situácie je nepravdepodobné, že by vláda padla. V ďalších parlamentných voľbách v roku 2006 sa Smer podľa Fica bude snažiť získať čo najviac hlasov, aby mal najsilnejšiu pozíciu pri rokovaniach o koalícii.

"Nebudem sa predbiehať s pánom Mečiarom, kto bude vo väčšej priazni Mikuláša Dzurindu," povedal Fico. Smer má podľa neho svoj vlastný program, ktorým sa bude chcieť presadiť.

Do parlamentu sa podľa Fica môže dostať okrem jeho strany aj ĽS-HZDS, SMK, SDKÚ a KDH, mohli by sa tam dostať aj KSS a SNS. Fico nepredpokladá, že vo voľbách uspeje ANO a podľa neho je ťažko povedať, ako dopadne Slobodné fórum.

"Smer nebude spolupracovať s extrémne orientovanými stranami," dodal. "Ak pravica bude mať dostatok hlasov na zostavenie vlády, tak sa Smeru určite nebude pýtať a jednoducho to urobí. A toto im chceme prekaziť, aby nebolo možné zostaviť pravicovú vládu, ktorá by pokračovala v súčasnej politike," uzavrel Fico.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu