Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Vojaci pomáhajú v Kozárovciach zvládať povodeň

BRATISLAVA - O polnoci z 22. na 23. januára sa rozhodlo velenie Ozbrojených síl (OS) SR vyslať už pripravených vojakov 13. mechanizovaného práporu v Leviciach na pomocné práce do obce Kozárovce v Levickom okrese, ktorá je ohrozená povodňami.

"O tretej hodine už boli príslušníci OS SR s technikou na mieste," informoval  Mário Pažický z OS SR. Podľa neho po stabilizovaní situácie na vodnom toku vojaci pokračujú v pomocných prácach - plnia vrecia s pieskom a ukladajú ich pozdĺž rieky Hron, aby zabránili jej ďalšiemu vylievaniu. "Príslušníci OS SR sa budú na prácach podieľať až do odvolania," uviedol Pažický.

Vojenská technika spolu s personálom je od tretej hodiny rannej pripravená v priestore Psiare, asi 22 km od Levíc. "Situácia si zatiaľ nevyžiadala nasadenie ťažkej vojenskej techniky a ani vojenskej leteckej techniky," uviedol zastupujúci hovorca OS SR. Ako ďalej informoval, v prípade potreby je v pohotovosti ďalšia rotácia zo spomínaného práporu v Leviciach.

"Rovnako je pripravená i letecká technika pre prípadný prieskum terénu zo vzduchu, alebo prevoz komisií a krízového štábu a pre pomocné lokálne práce," dodal Pažický.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu