Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Harabin na dovolenke, Lipšic kritizuje krepčenie v Smotánke

Štefan Harabin
Štefan Harabin

BRATISLAVA - Minister spravodlivosti Štefan Harabin dovolenkuje, a preto minister zdravotníctva Richard Raši v parlamente odôvodňoval rušenie vojenských súdov.

Poslanec za SMK Béla Bugár v procedurálnom návrhu žiadal vysvetlenie, prečo majú rokovať o novele zákona o súdoch bez Harabina. Podpredsedníčka parlamentu Anna Belousovová v pléne povedala, že premiér Robert Fico počas dnešnej Hodiny otázok ospravedlnil Harabina s tým, že ho bude zastupovať Raši.

„Pre dnešný deň je pán Harabin ospravedlnený z dôvodu čerpania dovolenky,“ dodala Belousovová a pokračovala v prerokovávaní novely zákona o súdoch. Poslanec za KDH Daniel Lipšic počas rozpravy kritizoval, že v pléne chýba predkladateľ novely Harabin.

„Keď si vie nájsť čas na krepčenie v Smotánke, mal by si nájsť čas aj na Národnú radu,“ podotkol Lipšic. Podľa neho vojenskú justíciu treba zachovať.

Podľa novely vojenské súdy majú od marca zaniknúť, 20 vojenských sudcov prejde do civilu na všeobecné súdy. Poslanci neukončili rozpravu k novele. Z písomne prihlásených má ešte vystúpiť jeden poslanec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu