Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Ministerstvo pozastavilo výstavbu pezinskej skládky

Ministerstvo životného prostredia SR
Ministerstvo životného prostredia SR

BRATISLAVA - Ministerstvo životného prostredia pozastavilo predbežným opatrením výstavbu kontroverznej skládky odpadu v Pezinku. Informoval o tom dnes hovorca ministerstva Peter Višváder. Proti skládke už dlhodobo protestujú občianski aktivisti, podľa ktorých je jej výstavba neďaleko historického centra mesta protizákonná.

"Predbežným opatrením sa práce na stavbe pozastavujú, až do ukončenia mimoodvolacieho konania na ministerstve," poznamenal v tlačovej správe Višváder.

Dôvodom je podľa neho možnosť, že rozhodnutie Slovenskej inšpekcie životného prostredia (SIŽP), ktorá stavbu povolila, bude zmenené alebo zrušené. Práve verdikt inšpekcie posudzuje v takzvanom mimoodvolacom konaní ministerstvo, ktoré je v tomto prípad nadriadeným orgánom SIŽP.

Višváder nespresnil, kedy sa konanie skončí. Podľa neho zákon neuvádza žiadne termíny. Voči predbežnému opatreniu ministerstva je možné podať odvolanie, to však nemá odkladný účinok. Až do rozhodnutia vo veci by tak práce na skládke mali byť pozastavené.

Proti údajne dlhému rozhodovaniu ministerstva o zákonnosti stavby skládky na dnes podvečer zvolali demonštráciu pred úrad vlády odporcovia skládky. Podľa nich je stavba v rozpore s územným plánom mesta.

Skládka, ktorá má byť dokončená v polovici budúceho mesiaca, dostala v minulosti aj politický rozmer, keďže sa do jej výstavby zapojili tiež predstavitelia Smeru-SD premiéra Roberta Fica.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu