Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ministersvo začalo posudzovať skládku v Pezinku

BRATISLAVA - Ministerstvo životného prostredia dnes začalo posudzovať, či je budovanie kontroverznej skládky odpadov v Pezinku v súlade so zákonmi.

Novinárom to povedal hovorca ministerstva Peter Višváder po skončení stretnutia ministra Jána Chrbeta so zástupcami občianskych aktivistov a investora. Správne konanie by úrad chcel dokončiť do polovice decembra, teda pred kolaudáciou stavby. Budovanie skládky v minulosti vyvolalo kritiku obyvateľov Pezinka, podľa ktorých bude stáť blízko centra mesta.

Proti projektu sa konalo niekoľko demonštrácií; protest by sa mal zopakovať v pondelok. Aktivisti dnes netajili sklamanie, že ministerstvo doteraz definitívne nerozhodlo. "Budeme sa snažiť, aby bolo rozhodnuté zo strany ministerstva definitívne ešte pred plánovaným ukončením stavby," informoval Višváder.

Ministerstvo podľa neho doposiaľ posudzovalo podnet a dôvody na začiatok konania, ktorým môže skládku zastaviť alebo potvrdiť doterajšie rozhodnutie podriadených úradov. Ministerstvo však vraj môže práce na skládke pozastaviť predbežným opatrením. Stavba skládky, ktorá začala v prvej polovici roka, dostala aj politický rozmer, keďže sa do jej výstavby zapojili členovia Smeru-SD premiéra Roberta Fica.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu