Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mladí ľavičiari vítajú rozpustenie Slovenskej pospolitosti

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Mladí ľavičiari vítajú rozhodnutie ministerstva vnútra rozpustiť občianske združenie Slovenská pospolitosť. "Toto združenie ťažilo našu krajinu nacionalizmom, extrémizmom a v neposlednom rade primitivizmom," uviedol v stanovisku predseda Mladých ľavičiarov Róbert Sedlák.

"Mladí ľavičiari považujú za veľmi dôležité bojovať proti pravicovému i ľavicovému extrémizmu všetkými dostupnými prostriedkami, ktoré demokratický systém umožňuje," uviedol Sedlák, podľa ktorého Slovenská pospolitosť svojou činnosťou podnecovala k porušovaniu práv a slobôd a preto nemá v demokratickej spoločnosti čo hľadať.

"Väčšina občanov si podľa nás uvedomuje, že skutočné vlastenectvo musí vyzerať celkom inak, ako si ho predstavovala Slovenská pospolitosť a stále si ich predstavujú aj Slovenská ľudová strana, Slovenská národná strana a ďalšie zoskupenia podobného charakteru," skonštatoval šéf Mladých ľavičiarov.

Podľa neho sa rozpustením Slovenskej pospolitosti naša spoločnosť zbavila minimálne jedného vulgárneho a primitívneho prvku, ktorý do našej spoločnosti vnášal neznášanlivosť, intoleranciu a rasizmus.

Mladí ľavičiari očakávajú, že úrady budú aj naďalej ostro sledovať extrémistické skupiny. "Upozorňujeme tiež, že považujeme za potrebné mapovať aktivity krajne ľavicových extrémistov, ktorí sa otvorene hlásia k neľudským praktikám komunistického režimu. Aj proti týmto extrémistom je potrebné zasiahnuť," dodal Sedlák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu