Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Objednávateľ vraždy chce získať azyl!

Vratislav Kutal
Vratislav Kutal

BRATISLAVA - Čech Vratislav Kutal, odsúdený na desať rokov za prípravu vraždy novinára, požiadal o azyl na Slovensku.

Krajský súd v Bratislave preto včera na neurčito odložil rozhodnutie o jeho vydaní do Českej republiky. Kutal bude na rozhodnutie našich orgánov čakať vo väzbe.

Šumperského podnikateľa pražský súd odsúdil za prípravu neuskutočnenej vraždy novinára, ktorý písal o kauze ľahkých vykurovacích olejov. Vraždu si objednal za milión korún. Do nelegálnych obchodov s daňovými únikmi za miliardy českých korún sa tento bývalý policajt zaplietol s ďalšími tromi tisíckami podnikateľov. Kutal po právoplatnom odsúdení za prípravu vraždy unikal spravodlivosti viac ako rok.

V Čechách predpokladali, že po rozpredaní značnej časti majetku ušiel do Južnej Ameriky. Chytili ho však naši policajti v júli v moteli Kotva vo Veľkom Bieli pri Senci, kam prišiel v luxusne zariadenom karavane s topoľčianskym evidenčným číslom. So svojím známym si objednali dve izby, za ktoré aj zaplatili.

"Zásah kukláčov trval iba niekoľko minút," povedala po zadržaní hľadaného Čecha spolumajiteľka motela Magdaléna Kotvasová. Včera na súd prišla aj jeho sestra. "Podľa môjho názoru je nevinný. Keby som o tom nebola presvedčená, tak by som tu nebola," povedala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu